Kainuun metsistä

terveitä koteja

-seminaari

5.9.2014 Wanha Satama

Tapahtuma

Woodpolis järjestää Helsingissä Wanhassa Satamassa Kainuun metsistä terveitä koteja –seminaarin 5.9.2014.

Tapahtuma tarjoaa kattavan kuvauksen kainuulaisesta puurakentamisen mallista, jonka tuloksena syntyy terveitä rakennuksia, joissa on hyvä asua.

Olemme saaneet tapahtumaan puhujiksi Suomen parhaita puurakentamisen asiantuntijoita eri toimialoilta, joten saat kerralla erinomaisen päivityksen puurakentamisesta.

CLT-levyjen valmistus käynnistyy Kuhmossa

Kainuulaisyritykset esittäytyvät seminaarissa tiiviiden tietoiskujen avulla. Esillä ovat mm. CLT-levyjen valmistuksen ensimmäisenä Suomessa aloittava Oy CrossLam Kuhmo Ltd sekä Helsingin Honkasuon ekotehokkaan kaupunkikylän toteuttajat kuhmolaiset Oy Timber Frame Ltd ja Rakennus-Sauma Komulainen Ky.

Honkasuon ekotehokas kaupunkikylä

Honkasuo sijaitsee Malminkartanossa, Helsingin ja Vantaan rajalla. Honkasuon alue muuttuu lähivuosina vehreäksi 1.600 asukkaan puutalojen tiiviiksi kaupunkikyläksi. Ensimmäisen vaiheen osalta kunnallistekniikka on valmiina, ja ensimmäiset massiivipuurunkoiset huippuenergiatehokkaat asunnot valmistuvat tämän vuoden lopulla. Ensimmäisessä vaiheessa Honkasuolle valmistuu omakotitaloja ja kytkettyjä pientaloja noin 350 asukkaalle.

Perustietoa Honkasuon kohteesta
Honkasuon ekotehokkaan kaupunkikylän esite (pdf) ›
Lisätietoa Honkasuon rivitalokohteista: Asunto Oy Helsingin Haapaperhonen (pdf) ›
Lisätietoa Honkasuon rivitalokohteista: Asunto Oy Helsingin Haapaperhonen (pdf) ›

Terveyttä puusta

Puulla on ihmisen terveyteen tutkitusti positiivisia vaikutuksia. Nämä vaikutukset auttavat ihmisiä paranemaan nopeammin, minkä vuoksi puun käyttö on kasvamassa jopa sairaalaympäristöissä. Puu on, vastoin yleisiä luuloja, hygieeninen materiaali, jossa bakteerien ja virusten on vaikea kasvaa.

Ketju kunnossa

Rakentamisen toimintaketjun on oltava kunnossa, jotta vastaamme nykypäivän tehokkuus- ja laatuvaatimuksiin. Kainuulaisessa puurakentamisessa raaka-aineen ja sen jalostaminen tuotteeksi tapahtuvat hyvin pienillä etäisyyksillä, ja pitkälle esivalmistetut tuotteet pakataan huolellisesti. Näin rakentamisen aikainen kosteudenhallinta toimii hyvin. Tärkeää on toisensa tuntevat, osaavat toimijat sekä ehjä arvoketju. Tapaa seminaarissamme koko kainuulainen verkosto kerralla - kysele ja keskustele.

Tule mukaan tilaisuuteen. Voit jatkaa keskusteluja esiintyjien kanssa tilaisuuden jälkeen. Tervetuloa!


Lisäinfoa hankkeen sivuilta ›

Puurakentamisen uudet liiketoimintaketjut

Seminaari kuuluu Puurakentamisen uudet liiketoimintaketjut –hankkeeseen, jonka rahoittajat ovat Kainuun ELY-keskus (EAKR) ja Kuhmon kaupunki.

Copyright © Woodpolis 2014 www.woodpolis.fi
Kysy lisää tai lähetä palautetta projektipäällikkö toni.kekki(at)woodpolis.fi    puh 044 7255 305